Hier een greep uit wat klanten over mij zeggen…

Daisy Nieuwenhuijzen - HVC

Op een heel prettige wijze heeft Jaap voor HVC mooie foto’s gemaakt; met enkele steekwoorden weet hij precies wat de bedoeling is en beweegt hij soepel tussen de aanwezigen om mooie beelden te maken. Van harte aanbevolen!

Daisy Nieuwenhuijzen - HVC
Michael kabela

Jaap is een topfotograaf en een hartelijke en goedlachse kerel bovendien! De foto’s die hij van onze bedrijfsruimtes heeft gemaakt zijn geweldig. De kleuren, ruimtelijkheid en algehele sfeer is prachtig en aantrekkelijk weergegeven, uitermate geschikt voor onze promotiedoeleinden. Jaap werkt gedegen doch snel en houdt het altijd gezellig. Aanrader!

Michael kabelaRoom to Learn Amsterdam
Dennis Cup Jr. Brand Manager

Jaap is een zeer professionele fotograaf met veel verstand van zijn vak. Flexibel in de werkwijze en altijd bereid een stap extra te doen. Ook nadat onze overeenkomst afgelopen was, heeft Jaap ons bijgestaan met vragen of oplossingen. Betrouwbaar, productief en snel. Precies wat wij nodig hadden.”

Dennis Cup Jr. Brand Manager Bibliotheek Zuid-Kennemerlandhttps://
Richard Nan

Dankzij de professionele instelling, met oog voor detail, van Jaap Lotstra beschikt Hotel Zuiderduin over een zeer fraaie 360 tour.

Richard NanHotel Zuiderduin
Peter Lagerwaard - Semster

Ik heb Jaap leren kennen als een betrouwbare, deskundige en hulpvaardige allround fotograaf die ook nog eens gespecialiseerd is in 360 graden fotografie voor Google Mijn Bedrijfspagina’s. Daarvoor is hij zelfs door Google gecertificeerd! Als je op zoek bent naar een fotograaf in de regio Alkmaar of zelfs Noord-Holland kan ik Jaap dan ook van harte aanbevelen.

Peter Lagerwaard - SemsterMarketing, Reclame, Design & Contenthttps://
Miranda Zonneveld

Jaap is de beste technische fotograaf die ik ken. Buiten zijn schat aan kennis en ervaring in architectuur, interieur, google en lichtfotografie is het bovenal een fantastische vent en kan je blind op hem vertrouwen. Ik werk sinds juli 2016 met Jaap samen en we hebben samen alleen maar schitterende foto’s en projecten afgeleverd!

Miranda ZonneveldWerkende Teksten
Hans Groote Haar - Bosan

Jaap heeft voor Bosan Sportinstallaties een reportage gemaakt van de nieuwe gymlokalen van het Tabor College in Hoorn. Het is een mooie reportage geworden en de samenwerking was erg prettig.

Hans Groote Haar - BosanBosan Sportinstallaties
Emiel Stolk

Goede persoonlijke fotograaf. Meedenkend en oog voor details. Nam de moeite voor persoonlijke wensen en daardoor mooie super scherpe foto’s van ons bedrijf!

Emiel StolkStolk Autoservice
Thomas Lotstra

Ik ken jaap al een lange tijd en weet dan ook goed hoe hij in elkaar zit. Jaap is eerlijk en houd van kwaliteit, dat gepaard met een goed gevoel voor humor zorgt jaap voor strakke beelden (geen poespas) maar beeld zoals je het wilt zien!

Thomas LotstraFlowtide Skateschool
Robin Bontrop

Jaap heeft voor onze Reddy keukens een aantal hele mooie Streetview Inside virtuele rondleidingen gemaakt en gepubliceerd.

Robin BontropMHK / Reddy Keukens
Peter Pannekoek

Dat is fijn werken met Jaap. Gaat lekker zijn gangetje en laat iedereen zo veel als mogelijk met rust. Met een prachtig resultaat. Dank je wel Jaap.

Peter PannekoekAuto Houtwijk
Dimitri Hoek

Prachtige beelden, prettige samenwerking. Jaap is een echte professional.

Dimitri HoekPreventimed
Alex Narold

Eerlijke en toffe vent. Goede humor en recht voor zijn ‘jaap’ ! Goed bezig!!

Alex NaroldMotorservice Alkmaar
Noortje Visser

Fantastische Fotograaf! Creatief, welwillend en origineel.

Noortje Visser Cosmetisch Centrum Alkmaar
Frank Aarnts

Mooie foto’s, een echte professionele fotograaf, zo kan ik ze niet maken 🙂

Frank AarntsFG Governors
Simone Knufman

Jaap heeft voor het blad Mijn Geheim foto’s gemaakt van mijn stichting en van mij. Foto’s laten maken was voor mij altijd een ramp. Ik voelde me nooit op mijn gemak en vond daarna mezelf nooit mooi op de foto staan. Jaap is de eerste fotograaf waar ik me bij op mijn gemak voelde en bovenal de eerste keer dat ik mezelf mooi vond op de foto. Jaap heeft voor de stichting Dreamcatcher ook een Streetview Inside gemaakt dat is er een geworden waar de sfeer van mijn stichting helemaal in over komt. Bedankt Jaap!

Simone KnufmanStichting Dreamcatcher Alkmaarhttps://
Bertil van Beek

Als vakgenoot kan ik u melden dat Jaap een gedreven en technisch uitstekend onderlegd fotograaf is die voor zichzelf (en dus ook voor zijn opdrachtgevers) de lat altijd hoog legt. Niet alleen tijdens de shoot maar ook in zijn professionele nabewerking. Een vakfotograaf pur sang. En (niet onbelangrijk): een uiterst prettige man in de omgang. Ik kan hem dan ook niet anders waarderen dan met 5 sterren!

Bertil van BeekBertil van Beek Fotografiehttps://
Peter Mulder

Jaap heeft mooie 360 graden beelden gemaakt van ons bedrijf. Ondanks het donkere weer en ander uitdagingen heeft hij het maximale eruit gehaald. Goede prijs/kwaliteits verhouding. Jaap is ook niet te beroerd om wat extra’s voor je te doen mocht dat nodig zijn. Top fotograaf!

Peter Mulder Mulder autoverhuur & leasing
Johan van der Linden - Cursist 360 graden fotografie

Het was een 1 op 1 cursus opmaat. Veel praktijk en oefenen. Gebruik van de camera duidelijke uitleg. Instellingen mbt de panokop en hoe de foto’s te maken. Gebruik van de software en de basis handelingen ook goed aan bod gekomen. Kortom geduldige opleider en een tevreden klant. Luistert goed naar de vragen van zijn klant/cursist.
De cursus was echt de basis. Gaan nog wel wat uurtjes inzitten om de software goed door te krijgen. Oefenen oefenen en nog een oefenen dan krijg je het gewenste resultaat. Op de schaal van 0 t/m 10 een dikke 8

Johan van der Linden - Cursist 360 graden fotografieKPNhttps://
Audrey Loman

Voor het tijdschrift Mijn Geheim moesten foto’s worden gemaakt die geplaatst werden bij mijn persoonlijke verhaal. Ik heb geen ervaring met ‘voor de camera’ staan en wist niet wat ik kon verwachten. Jaap stelde mij direct op mijn gemak met zijn persoonlijke en open houding. Hierdoor ontstond er een leuke en losse sfeer, waardoor er ook prachtige foto’s zijn gemaakt. Naast zijn open, persoonlijke en vriendelijke persoonlijkheid heeft hij een groot talent voor het fotograferen. Dat dit zijn passie is straalt hij ook uit en daardoor zou ik Jaap ook zeker aanbevelen.

Audrey LomanBeaumind https://
Herma Jonkeren - Enthousiaste leerling 360 graden fotografie

“Jaap heeft mij opgeleid tot 360 graden fotografe en ik kon mij geen betere leraar/coach wensen. Hij is duidelijk, oprecht, leeft erg met je mee, heeft geduld en blijft enorm betrokken. Ook straalt hij een soort rust uit waar ik als druktemaker veel van geleerd heb. Zijn passie voor fotografie is mooi om te zien en ook het verwerken van de foto’s (Lighroom, PTGui, Photoshop) tot het beste resultaat is een uitdaging die hij met veel plezier vervult en ook die kennis deelt hij graag.
Absoluut een fijn mens om mee te werken….

Herma Jonkeren - Enthousiaste leerling 360 graden fotografiexXess360
Hiske Holst

Zeer vakkundige fotograaf die ons iedere keer weer verrast met zijn prachtige foto’s.

Hiske HolstPerformance in Lighting Nederland
Renske Huisken

Jaap Lotstra heeft voor Staatsbosbeheer mooie virtuele rondleidingen gemaakt voor onze Buitencentra. Wij zijn erg tevreden met het resultaat!

Renske HuiskenStaatsbosbeheer
Jack van der Velde

Afgelopen week heeft Jaap onze geheel nieuwe zonnestudio in Veenendaal perfect in beeld gebracht. Ook onze oude studio heeft hij twee jaar geleden gefotografeerd en vanwege die prachtige foto’s hebben we hem nu weer gevraagd.

Jack van der VeldeSundays Zonnestudios
Mathys Schaafsma

Jaap heb ik leren kennen als een gedreven en gepassioneerde fotograaf. Een fotograaf die zich volledig en betrokken inzet om tot goed resultaat te komen. Bel hem gerust en maak kennis!

Mathys SchaafsmaFreelance cameraman
Ron ter Heege

Jaap heeft mooie 360graden foto’s gemaakt van onze vernieuwde zonnestudio “Sunday’s Frederik Hendriklaan den Haag”. Erg content mee!

Ron ter HeegeSundays Zonnestudio’s
Richard Klinkhamer

Jaap Lotstra is al jaren onze bedrijfs fotograaf en levert iedere keer als we voor een reclame folder of advertentie nieuwe foto’s nodig hebben puik werk met een creatieve insteek. Je bent fotograaf of niet… Fijn en betrouwbaar mens bovendien.

Richard KlinkhamerPension Stormvogel
 Anno Nu Uitvaartverzorging

Ik werk heel graag samen met Jaap Lotstra Fotografie. In mijn werk als uitvaartbegeleidster vraag ik Jaap om de dag van de uitvaart vast te leggen voor de nabestaanden. Deze dag beleven nabestaanden vaak in een ‘roes’ en het kan helpen bij het rouwproces om deze dag op beeld vast te laten leggen, met name voor jonge kinderen die deze dag minder bewust meemaken dan volwassenen. Ik vind het belangrijk dat foto’s die op deze intense dag worden gemaakt goed weergeven hoe de sfeer was. Dat moet je als fotograaf aanvoelen, je moet op het juiste moment op de juiste plaats staan en je bovendien min of meer ‘onzichtbaar’ opstellen. Ik leg de lat vrij hoog op dit gebied en dat is de rede waarom ik zo graag met Jaap samenwerk. Hij weet niet alleen de juiste momenten op een prachtige manier vast te leggen, hij heeft hier ook een heel scherp oog voor, en dat is precies waar het om gaat bij uitvaartfotografie. Als ik met Jaap na de uitvaart spreek over zijn werk dan merk ik dat hij echt goed gekeken heeft naar de familie, hij geluisterd heeft naar de gesproken woorden, de sfeer goed heeft aangevoeld en betrokken is. Dat is heel belangrijk bij het vastleggen van een uitvaart en best moeilijk want je hebt weinig tijd en kent de nabestaanden nog niet. Als ik de foto’s na de uitvaart zie ben ik keer op keer weer blij verrast! Wat mij betreft is Jaap als fotograaf en mens een topper en ik zou een ieder hem aanraden. Jaap heeft ook de foto van mij gemaakt die ik gebruik voor mijn uitvaartonderneming, waar ik nog steeds erg blij mee ben! Met warme groet, Petra van der Meer, Anno Nu Uitvaartverzorging

Anno Nu UitvaartverzorgingPetra van der Meer
Gijsje Teunissen

Ik ken Jaap als mens en als fotograaf, in beide is hij heel integer, betrokken en liefdevol. Voor Jaap is het fotograferen van een uitvaart niet alleen werk, maar ook het bijstaan van mensen in een moeilijk tijd van hun leven. Met de ogen van een kunstenaar weet hij subtiel de fragiele ogenblikken van een afscheid vast te leggen.

Gijsje TeunissenCharon Uitvaartbegeleiding
Paula de Man

Jaap hebben we inmiddels meerder malen ingeschakeld bij Charon om diverse soorten foto’s te maken. Groepsfoto’s, portretten, evenementen en uitvaarten, het maakt niet uit, Jaap weet iedere keer weer prachtige beelden te schieten. Niet alleen de kwaliteit van zijn foto’s zijn altijd erg mooi, ook de samenwerking met Jaap verloopt prettig. Hij is stipt in nakomen van afspraken en belt altijd nog even na om zeker te weten dat hij de opdracht goed heeft uitgevoerd. Mochten er nog wensen zijn achteraf dan denkt hij mee en past foto’s aan indien nodig. Wij raden Jaap zeker aan!

Paula de ManCharon Uitvaartbegeleiding
Femmy Bakker

Jaap werkt onzichtbaar aan een zichtbare herinnering. U zal foto’s zien, waarvan u zich zal afvragen waar Jaap was omdat u hem niet gezien heeft. Dan zal blijken tot welk waardevol document de niet zichtbare aanwezigheid van Jaap Lotstra was.

Femmy Bakker Femmy Bakker Uitvaartbegeleiding
Flor van Wijk

Wij wilden graag een fotoreportage van het afscheid van onze zoon, voor onszelf, voor dierbare vrienden in het buitenland, maar vooral voor ons kleinkind die zijn vader maar zo heel kort heeft meegemaakt. We hebben bewust gekozen om geen vrienden of familieleden met deze opdracht te belasten, maar iemand te zoeken die dit goed en professioneel oppakt, want het is een belangrijk moment dat je nooit meer kan overdoen. Jaap Lotstra is een heel prettig en invoelend mens, en als fotograaf voegt hij zich naadloos in het gebeuren. En een geweldige professional, want het resultaat is prachtig: een mooie uitgebreide serie, waarin we echt alles terugzien; intieme momenten, een volle kerk, verdriet, mooie woorden, saamhorigheid, en bovenal, heel veel liefde. Super gedaan Jaap, dankjewel!

Flor van WijkNabestaande
Donna

Wist niet dat er afscheidsfotografie bestond…tot dat… Na het overlijden van mijn grote liefde, kwam Jaap Lotstra… toen ik de deur opende en hem zag, voelde het direct vertrouwd. Jaap deed zijn “werk” op een liefdevolle en bescheiden manier en verbond zich met ons allen. De foto’s die Jaap heeft gemaakt, zijn die foto’s, die ik zelf ook graag had genomen… Een bijzonder en prachtig fotoboek van het liefdevolle afscheid van mijn man, is het resultaat, dat mij heel dierbaar is en mij iedere keer dat ik het opensla en inkijk een intens en troostend gevoel geeft. Dank je Jaap voor deze bijzonder warme en intense ontmoeting, en niet te vergeten, je professionaliteit !

DonnaNabestaande
Thelma

Zojuist heb ik het foto-album van de uitvaart van Marco doorgekeken.  Ik pak het album af en toe uit de kast. Ik ben enorm blij met de prachtige foto’s die je hebt gemaakt in december 2007. Dit herinneringsalbum is voor mij meer waard dan al het geld in de wereld. Dit album kan nooit vervangen worden en is uniek. Bij deze dus nogmaals enorm bedankt voor de prachtige opnames.

ThelmaNabestaande
Gijs en Jet

Wij wilden graag een fotoreportage van het afscheid van onze zoon, voor onszelf, voor dierbare vrienden in het buitenland, maar vooral voor ons kleinkind die zijn vader maar zo heel kort heeft meegemaakt. We hebben bewust gekozen om geen vrienden of familieleden met deze opdracht te belasten, maar iemand te zoeken die dit goed en professioneel oppakt, want het is een belangrijk moment dat je nooit meer kan overdoen. Jaap Lotstra is een heel prettig en invoelend mens, en als fotograaf voegt hij zich naadloos in het gebeuren. En een geweldige professional, want het resultaat is prachtig:  een mooie uitgebreide serie, waarin  we echt alles terugzien; intieme momenten, een volle kerk, verdriet, mooie woorden,  saamhorigheid, en bovenal, heel veel  liefde.  Super gedaan Jaap, dankjewel!

Gijs en JetNabestaande
Uitspraken van nabestaanden

“Pas nu ik de foto’s terug zie besef ik me hoeveel er langs me heen gegaan is.”

“Doordat er een fotograaf bij is lijkt het net allemaal minder erg.”

“Wat heb je de sfeer en details prachtig vastgelegd.”

“Doormiddel van de foto’s kan opa (met dementie) zich steeds weer herinneren dat oma overleden is.”

“Nu is het verhaal van mijn mans leven pas echt compleet.”

“Ik heb je totaal niet in de gaten gehad.”

“Ik ben zo dankbaar voor de prachtige beelden, ze schenken me troost.”

“Dit fotoboek is mij meer waard dan al het geld van de wereld.”

“Wat heb je het allemaal keurig verzorgt.”

“Mijn zoons willen nog niet kijken naar de foto’s maar ik weet zeker dat die dag komt.”

“Je hebt werkelijk schitterende foto’s gemaakt, ik wist niet dat afscheidsfoto’s zo mooi konden zijn.”

“Wat fijn om te zien dat er zoveel mensen waren.”

Uitspraken van nabestaanden